Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁVODY

Držkovský cross - 7.-8.11.2015

Držkovský cross byl i letos setkáním "midařů", které si nemůžu nechat ujít. Do závodu jsem zapřahal 6 psů (Bára zůstala stát-tlapy byly už ok, ale pro jistotu, aby mi nedělala problém někde v dálce na trati). Byl jsem zvědav, jak si lehké feny v prvním roce s touto kopcovitou tratí poradí. Trať byla stejná jako loni, tudíž 22 kmstřídání lesních hliněných, šotolinových a  asfaltových cest. Přesnější popis: dlouho do kopce, dlouho z kopce, dlouho do kopce, dlouho z kopce. První den jsem vyjeli za (na Držkovou) parádním počasí, ovšem do cíle jsme dojížděli v klasickém Držkovském počasí totálně promočení. Výsledný čas byl podobný jako loni (něco kolem 1,5 hod) a drželi jsme o chlup první místo. V neděli již počasí bylo poměrně teplé, psi unavení, trať náročná, takže jsme si tam všichni ze startovního pole sáhli hluboko do skrytých (a neviditelných) sil. Valaskánům tato neděle vůbec nesedla a už po pár km bylo jasné, že pojedeme hodně pozvolně a ve sjezdech opatrně. Vyjeli jsme si nakonec 4. místo-výsledky na stránkách Držkovského crossu. Pozitivní na tom je, že to mladí psi (feny) nezabalili a dojeli si do cíle zapřažení. Však jejich čas ještě přijde =). 

Velké díky pořadatelům, zázemí Patriot campu, Honzovi za pomoc u psů a v hospodě, fotografům za neskutečné fotky (jako vždy) a všem závodníkům za vynikající atmosféru tohoto závodu! Pokud budu mít příští rok možnost, přijedu zase =)

 

Louka u Olešnice - 19.-20.9.2015

Jsem rád, že i letos se mi podařilo přijet na "Valchu" otevřít novu závodní sezonu. Trať byla stejná jako loni-nějaké 4 km mírně do kopce, mírně z kopce a do kopce do cíle. Můj popis trati nesouhlasí s popisem trati ostatních, ale my máme holt na Valašsku jiný názor na to co je kopec a zatáčka. Takže z mé valašské strany je trať naprosto pohodová, dobře značená a ideální na první závody. Zázemí bylo opět rodinné-místní domorodci se o nás starají jako o vlastní! Pséci jsou po létě poměrně obtloustlí, ale i tak si trať zajeli takřka bez problémů. Falka jsem půjčil začínajícímu musherovi Vaškovi, takže i Falko si dal kolobku-přijeli oba spokojení-co víc si přát. Já jsem si zapřáhl 6 psů. Do leadru jsem chtě nechtě musel místo Falka dát jiného psa. Vybral jsem Bajka, který až na menší zádrhel na startu se s tím popral vcelku dobře a určitě stojí za to ho tam zkoušet dál. Naše snažení stačilo na 3. místo v kategorii A hned za kamarády z Polska.

Velké díky organizátorům-byl to parádní vstup do sezony.